Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Első napok, első mérkőzések

2009.09.04

Az oldal eddig a nyári uborkaszezon alatt a szabadságát töltötte.

Ám most, hogy a bajnokság beindult, ismét rendszeresen tudósítunk az eredményekről, góllövőkről, érdekeségekről. A csapat háza táján történtekről ide kattintva tudhatnak meg többet a kedves olvasók.

 

De ezen sorokat most szenteljük a bajnokságnak...

 

Az idén is 10 csapat nevezését tudtuk elfogadni, bár voltak olyan pillanatok, amikor azon kellett gondolkodni, hogy kit kelljen kihagyni a sorból. Végül azonban az élet megoldotta a kérdéseket és elrajtolt a bajnokság.

 

Ami érdekesség, hogy a Panel kivételével minden, a tavalyi szezonban részt vett csapat jelezte indulási szándékát, ami számunkra pozitív visszajelzés volt, hiszen ezzel bebizonyosodott, hogy jó úton járunk a városi kispályás  labdarúgó kultúra átalakításában, és annak elfogadtatásában.

 

Külön szeretném kiemelni, és ezáltal köszönteni is köreinkben a Variens csapatát, akik ettől az idénytől kezdve már a Kistérségi Bajnokság színvonalát növeli. Ők a városban működő másik kispályás bajnokságot hagyták el  a kedvünkért.

 

További állandóságot jelent még a "főbíró", Patyi Zoltán személye is, akit az új idényre is sikerült megnyernünk, így ismét egy hivatásos bíró vezeti a mérkőzések döntő többségét. Szerencsére a formájával sincs semmi baj, eddig minden csapat elégedetten vette tudomásul ténykedését.
Vele kapcsolatban még annyit, hogy a bíráskodáson kívül ebben az évben - nagy örömünkre, és meglepetésünkre - a papírmunkák egy részét is magára vállalta, amiért köszönet illeti ezúton is.

A bíráskodáshoz, pontosabban a szabályokhoz még annyit, hogy egy - egy apróbb kiegészítéssel módosultak a tavalyi szabályok.
ITT OLVASHATÓ

 

A picit hosszúra nyúlt bevezető után pedig lássuk, mi mindennel kezdődött is az első játéknap.

Mindjárt egy rangadóval, hiszen az előző év 4. és 5. helyezettje lépett pályára a nyitó forduló első mérkőzésén.

A Tardy - Pálya - Söröző ( a Tóth Bt. "jogutódja") mérkőzés:

Mint ahogy az várható volt ez a találkozó nem a baráti focizgatásról szólt. Kőkemény csattanások, állandó reklamálások, aminek gyorsan egy kiállítás lett a vége, így meg lett az új rendszer első áldozata, Tóth Zoltán személyében, akit a folyamatos - és tegyük hozzá alaptalan - reklamálása miatt 2 percre kiállítottak.

 

Maga a mérkőzés nem volt túl jó színvonalú, és a meleg is megtette a hatását, így az iram sem volt egetrengető, de végig izgalmas volt, mert a csapatok - főleg a Pálya - Söröző - helyzetek tömkelegét hagyta ki. Hogy nem lett 0-0 a vége, az csak a 3 egyéni hibának volt köszönhető, amiből kétszer a Tardy szerzett gólt, így 2-1-re sikerült nyerniük a mérkőzésen.

 

Rövid pihenő után a Pálya - Söröző ismét pályára lépett, méghozzá a tavalyi bajnokságban a mezőny végére csúszó, ámbár egy jó társaságot felmutató csapat ellen. Ez a csapat a Devils volt, mely az előzetes esélyeket megcáfolva jó játékot mutatott be, és vezetést is szerzett.

Sokáig úgy is tűnt, hogy megnyerhetik a mérkőzést, ám a végére elfáradtak, csökkent a koncentrációjuk és az ismét sok helyzetet kidolgozó "vendégek" gólt, gólokat szereztek, így vesztett állásból arattak egy fontos győzelmet.
A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy itt is volt szép számmal csihi-puhi, de kisebb hangorkánnal, mint 10-15 perccel korábban.

 

Devils - Pálya - Söröző 1-3

 

 


Ezzel a mérkőzéssel párhuzamosan zajlott a Stressz - Variens találkozó, amely párharcnak ez már a sokadik felvonása volt. A két csapat ugyanis sokszor találkozott már egymással, és a játékosok is meg-meg fordultak az ellenfélnél.

 

Az esélyesnek a Variens számított, de a Stressz már sokszor okozott meglepetést, így nem beszélhettünk egy lefutott mérkőzésről.

Jobban kezdett a Variens, ám egy ritkán látható potyagóllal egyenlített Stressz, majd további helyzeteket is kialakítottak, de gólt már csak egyet sikerült lőniük - ellenben a kapufákkal, amiből vagy 3-at.

Az ellenfelük azonban 3-szor zörgette meg a hálójukat, így a Variens - Stressz rangadó 4-2-re végződött.

 


A második nap a Stressz ismét pályára lépett, méghozzá a tavalyi bajnokság második helyezettjével, a Titánokkal.

 

Az előző szezonban egy - egy győzelmet mutathatott fel mindkét gárda, így már csak a döntetlen hiányzott. Na most ez is összejött, egy 3-3-as eredmény formájában. A tudósítások szerint ugyan közelebb állt a győzelemhez a Stressz, ám egy szerencsétlen gól megakadályozta őket az első győzelmük megszerzésében.

A vége: 3-3

 


A másik két mérkőzésen összesen 3 csapat mutatkozott be. Ebből könnyű kitalálni, hogy egy gárda (Ördögök) két mérkőzést játszottak, és mindkettőn imponáló magabiztoságal nyertek.

 

A Jakabszállás nem tudta megismételni ellenük a tavalyi jó idény kezdetüket és 7 rúgott gól helyett most 7-et kaptak. Az igaz, hogy rúgtak 4-et, de ez kevés volt a 3 pont megszerzéséhez.

A másik Ördögök találkozó a Sanghai Casino ellen zajlott, ahol ugyan már nem sikerült 7-et rúgniuk, de jelen esetben a 3 gól is bőven elég volt a győzelemhez, ezzel együtt a bajnokság vezető pozíciójához is. 

 

 

 


ReklámCsere - reklámozza ingyen weboldalát!


ReklámCsere.hu - Reklámozza ingyen weboldalát!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 117821
Hónap: 1170
Nap: 69