Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A VIII. Mester Kupa

2008.09.28

Ebben az évben már a nyolcadik alkalommal rendeztük meg Mester Jani barátunk tiszteletére, illetve kezdeményezésére a Mester Kupát.

Idén egy picit más irányból közelítettük meg a torna megrendezését, nem a megszokott csapatokat hívtuk meg, illetve jelentkezni sem lehetett erre a tornára. A kezdeti elgondolás szerint rajtunk kívül még a szabadszállási Barátok FC., a torna névadójának jelenlegi otthonául szolgáló Pirtó településének csapata (amely csapatoknál a nyár folyamán tiszteletünket tettük), rendszeres résztvevőként pedig a Titánok illetve a Stressz csapatai lettek volna.

Mivel azonban a pénteki napon a Stressz csapata jelezte, hogy egyéb elfoglaltság miatt nem tudják vállalni a részvételt, ezért csak négy csapatra szűkült a mezőny.


Mivel egy egyszerű kis tornáról volt szó, ezért előzetes sorsolás nem volt, ezért a két, éppen jelenlévő csapat kezdte a csatározásokat. A torna rendezőiként természetesen mi voltunk az egyik társaság, a másik pedig a pirtói legények, akikkel ez volt a harmadik összecsapásunk 2 éven belül.

A mérkőzés esélyesének még mi is úgy tűntünk, hogy a csapatunk sérülések és egyéb elfoglaltságok miatt meg lett tizedelve, így a tornán az alábbi csapatunk szerepelt:

Nadrai Laci - Tóth Sanyi, Bíró Imi - Fodor Ferike, Döme, Kertész Jani, 
az egyszem cserénk pedig Hatvani Misi volt.


A találkozón azonban így is mi domináltunk, és szinte félgőzzel is simán vertük a nálunkénál alacsonyabb játéktudást lelkesedéssel és futómennyiséggel pótló pirtói csapatot.

Az eredmény 5-0-lett a javunkra a góllövők:

Döme (4), Kertész Jani


A következő találkozón a Barátok FC. és Titánok csapata mérte össze tudását. A mérkőzésen 2-szer vezettek a szabadszállási legények, ám a Titánok mindkétszer egyenlítettek (a második találatuk mondjuk vita tárgyát képezte a későbbiekben), így 2-2 lett a vége.


Ismét mi következtünk és az éppen pihenéséből felálló Titánok csapatával hozott össze minket a sorsolás, ami igazi presztízs csatának tűnt, sőt a későbbiek azt mutatták, hogy tényleg az is lett, de ez a csapat belső ügye.

Szóval megkezdődött a mérkőzés és sikerült alaposan visszavágni a gátéri tornán elszenvedett kudarcért, nagyon sima győzelmet arattunk, 6-1 formájában.

A góllövők: Döme (2), Kertész Jani (2), és két öngól, valamint az ellenfelünk is egy öngól gyanús találattal szépített.


A "vidéki csapatok rangadója" következett e mérkőzés után, ahol meglepetésre a Pirtó csapata vezetést is szerzett, de nem sokáig örülhettek ennek a részsikernek, hiszen a jobb erőkből álló Barátok FC hamar magára talált és a 6 gólt szerző Varga Alpárnak köszönhetően 6-2-es sikert arattak.


Jöhetett tehát az utolsó kör Barátok FC - Mono-Pool Team, valamint Pirtó - Titánok mérkőzéssel.

A második mérkőzéssel kezdeném, 6-1 lett a vége a Titánoknak, amivel a harmadik helyet sikerült elcsípniük a tornán, míg szegény Pirtóiak lemaradtak a dobogós helyezésről.

A mi mérkőzésünk volt tehát a "döntő", ha persze lehet ilyet mondani ebben a szituációban. Nekünk a döntetlen is megfelelő eredmény lett volna, de a Barátoknak mindenféleképpen 3 pontot kellett szereznie ahhoz, hogy ők legyenek az elsők.

Nem is szaporítom tovább a szót, az elég kemény, néhol szikrázó összecsapás vége 0-0 lett, így a második helyen a Barátok, míg az élen mi végeztünk.


A különdíjakról még egy pár szót:

A gólkirály a második mérkőzésén szenzációs teljesítményt nyújtó Varga Alpár lett, a legjobb kapus a "döntőben" Kertész Jani szemét kifogó, szabadszállási Batta István lett, míg a torna legjobb játékosának Ternyák Lajost (Pirtó) választotta meg a "zsűri".

 

 

ReklámCsere - reklámozza ingyen weboldalát!


ReklámCsere.hu - Reklámozza ingyen weboldalát!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< Október / 2018 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 117821
Hónap: 1170
Nap: 71