Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A pirtói minitorna történései

2008.08.10

A tavalyi évhez hasonlóan idén is meghívást kaptunk Mester Jani barátunktól Pirtóra. 

Az előző évben egy "bemutatkozó" mérkőzésre voltunk hivatalosak, ahol olyan jó benyomást tettünk, hogy a 2008-as évre is szívesen láttak minket, így egy újabb sportkapcsolati sikert könyvelhettünk el.

Idén augusztus 9-e volt a "jeles nap", amikor is tiszteletünket tettük a Kiskunhalas és Soltvadkert közötti kis településen.

A csapat játékosai közül a következők voltak jelen:
Tóth Sándor, Kertész János (bár ő nem lépett pályára), Hatvani Mihály, Szakállas Gábor, Fodor Ferenc, Dömötör Sándor, Rostás Bálint, Nadrai László

Az első utunk - ugyanúgy, mint egy évvel korábban - a helyi pálinkafőzdébe irányult, aholis mindenki bevágott egy jófajta kisüstit, ami meg is alapozta az aznapi remek hangulatot

A Misi kedvenc pirtói épülete után a pályára siettünk, ahol már csak minket vártak, és egy gyors öltözés után egy még gyorsabb megnyitó beszédnek lehettünk résztvevői, a helyi alpolgármester tolmácsolásában.

A másik két csapat - a helyiek, illetve a közeli Soltvadkert-Selymes gárdája - kapitányai, illetve a mi vezetőnk, Tóth Sanyi egyeztetése után az első mérkőzésen már pályára is léphettünk, méghozzá a "selymesi" csapattal szemben.


Az 1. mérkőzés:

Már a mérkőzés előtt észleltük, hogy ellenfelünk meze szinte teljesen egyezik az általunk elvitt szereléssel. Ezért a meccs kezdete előtt egy mezcserét hajtottunk végre, ami abból állt, hogy mindenki a mez alá felvett pólóban lépett pályára, már legalábbis akinek volt, de erről később

A középkezdés joga az első félidőben a vadkerti csapaté volt, és rögtön egy lövést eresztettek meg a kapunk felé, amiből végülis szöglet lett. A pálya tulajdonságai miatt mást nem is igazán lehetett játszani, elég rossz minőségű volt a pálya.

Ám ez minket nem tántorított el attól, hogy a pályát győztesen hagyjuk el, már a középkezdés után sejtettük, hogy a mérkőzés hasonló lesz, mint a Csongrád elleni mérkőzésünk a legutóbbi kupánkon.
A henger beindult, sőt még nagyobbra is sikerült, mint a fentebb említett mérkőzésen. Ezen mondatom azt takarja, hogy már a félidőben sikerült 4 góllal többet szereznünk, mint ellenfelünk.

A gólokat a következő játékosok szerezték: Fodor Feri, Szakállas Gabi (2), Döme

A második félidőben ott folytattuk, ahol az elsőben abbahagytuk, annyi különbséggel, hogy eggyel kevesebb gólt szereztünk, mint az első játékrészben, viszont ebben a 15 percben a mi kapunk is veszélyben forgott, bár nem túl nagyban. A 3 szerzett gólunkon Szaki (2) és Fodor Ferike osztoztak.

Külön ki kell emelnem az első félidő egyik kulcsmozzanatát, amikor is Rostás Bálintot Hatvani Misi váltotta. Így igazából semmi különös nem lenne abban, hogy cseréltünk, de a mérkőzés előtti "mezmizéria" miatt Misi nagyon különleges szerelésben lépett pályára.
Ez röviden azt jelentette, hogy meztelen felső testtel szaladgált a pályán. A várt mosolygás, illetve élcelődések nem is maradtak el. Bálint és Szaki meg is említette, hogy Dél-Kelet Magyarország legszebb férfi felsőteste rohangált a pályán, amivel természetesen 6-os maradéktalanul egyet is értett


A következő mérkőzés (Pirtó - Selymes 1-4, ha jól tudom) idelye alatt mi a pályától 50 méterre lévő "vendéglátó ipari egységben" töltöttük el jól megérdemelt pihenésünket, személy szerint én egy kis Heineken-nel küzdöttem, de a többiek is kivették a részüket az alkohol elleni harcból


A második és egyben utolsó mérkőzésünket a tavalyi bemutató mérkőtzés visszavágója volt, annyi külünbséggel, hogy mindkét csapat erősített a tavalyi felálllásához képest.

Olyan sima mérkőzés nem volt, hiszen a helyieket nagyon fűtötte a visszavágás tüze, így minden labdáért kettőzött erővel küzdöttek, sőt az első félidőben néhány ígéretes támadást is vezettek, de Szaki ezen a napon nagyon elemében volt, egy bohózatba illő góllal (flipper,- vagy méginkább csocsóasztalon nem pattogott annyit a labda, mint most a büntetőterületen belül) megszerezte a csapat számára a vezetést.

A második félidőben még egy találatot sikerült szereznünk a tömérdek helyzetünkből, Rostás Bálint által, így ha nem is gólzáporos, de magabiztos győzelmet arattunk, egyidejűleg megnyerve a tornát is.

A tusolások után pedig jött a díjátadás, ahol mindenki "ajándékot" kapott egy nagyon finom marhalábszár pörkölt formájában, illetve a jól megérdemelt aperittivek -pálinka formájában-, valamint a pürköltök és a futball élet elengedhetetlen velejárója, a sör

Az ebéd után pedig a kölcsönös beszélgetések, barátkozások, új ismeretek átadását helyeztük előtérbe, de volt aki be akart nősülni Pirtóra (ugye Misi??). A sör persze ekkor is úgy folyt, mintha egy csapot nyitottunk volna meg. Emellett dőltünk a röhögéstől, amikor is Nadrai Laci elmondta az év legszebb költeményét Az ég címmel. A rögtönzött versmesélést egy rögtönzött ötödölő bajnokság követte, majd kínunkban már csak akasztófa játékot játszottunk.

Sajnos azonban minden jónak vége szakad egyszer, így ennek is, ami azt jelentette, hogy nekünk is el kellett indulni hazafelé. Ám szívünkben örömmel, és rengeteg élménnyel gazdagodva keltünk útra. Eu a kapcsolat természetesen folytatódik a két csapat között, hiszen legközelebb valószínűleg mi fogjuk meginvitálni mostani vendéglátóinkat egy hasonlóan tartalmas napra.

Addig is éljenek bennünk továbbra is az emlékek -természetesen a tavalyíival együtt-, és az ,hogyjövőre valószínűleg ugyanott találkozhatunk barátainkkal.

 

 

 

 

ReklámCsere - reklámozza ingyen weboldalát!


ReklámCsere.hu - Reklámozza ingyen weboldalát!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

ProfilképUtolsó kép
Archívum

Naptár
<< November / 2018 >>

Statisztika

Online: 1
Összes: 118906
Hónap: 1004
Nap: 22